Rusia a raportat o crestere zilnica record a cazurilor de imbolnavire de COVID-19

Sambata, 02 Mai 2020, ora 07:39
857 citiri
Rusia a raportat o crestere zilnica record a cazurilor de imbolnavire de COVID-19
Foto: Arhiva Ziare.com

Rusia a raportat vineri o crestere zilnica record a numarului de cazuri de imbolnavire cu noul coronavirus, la o zi dupa ce prim-ministrul Mihail Misustin a anuntat ca a fost diagnosticat cu COVID-19 si a intrat in izolare.

Bilantul imbolnavirilor a crescut cu 7.933 de noi cazuri si a ajuns la 114.431, potrivit datelor furnizate de centrul rus de raspuns la criza noului coronavirus.

In ultimele 24 de ore au murit 96 de persoane diagnosticate cu COVID-19, ceea ce face ca bilantul total al deceselor sa fie de 1.169.

Vineri, un alt membru al guvernului rus, ministrul Constructiilor Vladimir Yakusev, a anuntat ca a fost diagnosticat cu noul coronavirus si ca va fi tratat la spital. Dmitri Volkov, unul din adjunctii sai, a fost si el testat pozitiv.

Raspandirea epidemiei de COVID-19 in Rusia a fost mai lenta decat in multe alte tari. Insa cazurile de imbolnavire au inceput sa se inmulteasca brusc in luna aprilie.

Rusia, tara cu cel mai intins teritoriu de pe glob, a inceput sa aplice masuri restrictive la sfarsitul lunii martie, cand presedintele Putin a anuntat inchiderea majoritatii spatiilor publice pentru a limita extinderea epidemiei.

#Rusia numar record coronavirus , #Stiri International