Rusia a fost data in judecata pentru terorism la Curtea Internationala de Justitie

Sambata, 28 Ianuarie 2017, ora 19:57
5511 citiri
Rusia a fost data in judecata pentru terorism la Curtea Internationala de Justitie
Foto: Twitter / CIJ_ICJ

Ucraina a intentat un proces la Curtea Internationala de Justitie ONU cu scopul de a atrage Rusia la raspundere pentru acte de terorism si discriminare in timpul agresiunii sale ilegale impotriva Ucrainei.

Procesul este intentat in temeiul Conventiei internationale privind reprimarea finantarii terorismului si Conventiei internationale privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasiala, se arata intr-un comunicat de presa al Ambasadei Ucrainei la Bucuresti.

"In cadrul agresiunii ilegale in Ucraina, Federatia Rusa sfideaza drepturile fundamentale ale omului pe care le are fiecare cetatean al Ucrainei", sustine ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin.

"Noi mai mult de doi ani am incercat prin negociere sa rezolvam disputele existente, dar Rusia nu vrea sa inceteze incalcarile sale ale dreptului international. Astfel am intentat un proces la Curtea Internationala de Justitie ONU cu scopul de a atrage Federatia Rusa la raspundere pentru aceste incalcari si de a restabili drepturile poporului ucrainean, garantate de aceste tratate internationale, la care Federatia Rusa este membru", a mai spus acesta.

Ucraina afirma ca Federatia Rusa incalca Conventia privind reprimarea finantarii terorismului prin furnizarea de arme si altor tipuri de sprijin formatiunilor armate ilegale, care au comis o serie de acte teroriste pe teritoriul Ucrainei, cum ar fi doborarea avionului MH17 al Malaysia Airlines, bombardarea zonelor rezidentiale din Mariupol si Kramatorsk, distrugerea autobuzului civil de pasageri in apropierea de Volnovaha si explozie mortala in timpul unei adunari pasnice la Kharkiv.

#ICJ PRESS RELEASE: #Ukraine instituted proceedings against #Russia on 16 January 2017. READ HERE https://t.co/zJoDfqarLx pic.twitter.com/VBwvJn7DUz- CIJ_ICJ (@CIJ_ICJ) January 18, 2017

...citeste mai departe despre "Rusia a fost data in judecata pentru terorism la Curtea Internationala de Justitie" pe Ziare.com

#Rusia proces Curtea Mondiala, #Ucraina proces Rusia terorism , #Stiri International