Ruptura dintre Trump si Partidul Republican il izoleaza pe Putin si intareste NATO

Miercuri, 02 August 2017, ora 20:06
678 citiri

Ultimele doua saptamani au reprezentat un calvar pentru Donald Trump. Sub privirile intregii lumi, Casa Alba s-a transformat intr-o casa de nebuni.

Adus in pozitia de director de comunicare, Anthony Scaramucci il ataca vulgar pe Reince Priebus, seful personalului la Casa Alba. Cu o zi inainte de venirea lui Scaramucci, purtatorul de cuvant Sean Spicer e concediat, iar dupa numai 10 zile, noul director de comunicare Anthony Scaramucci e dat afara si el de noul sef al personalului, generalul John Kelly.

"Cariera de director de comunicare a lui Anthony Scaramucci, una de teroare si vulgaritate definita prin doua interviuri si doua concedieri ale unor oficiali de la Casa Alba, s-a terminat dupa numai zece zile. Chiar si intr-o administratie care a batut cateva recorduri in materie de plecari rapide - consilierul pentru probleme de securitate nationala Michael Flynn, seful personalului Reince Priebus, secretarul de presa Sean Spicer, toti fac parte din grupul celor cu cariere foarte scurte la Casa Alba, dar fulgeratoarea trecere pe acolo a lui Scaramoucci a fost fenomenala", scrie David A. Graham pentru "The Atalntic".

Toate aceste miscari sunt provocate de Trump si membrii familiei sale. Investigatia condusa de FBI si audierile din Senat in legatura cu intalnirea dintre fiul lui Trump cu trimisi ai agentiilor de informatii rusesti a provocat o mare ingrijorare pentru presedintele SUA.

Anthony Scaramucci a fost director de comunicare la Casa Alba pentru o perioada de numai zece zile. A fost concediat dupa un interviu telefonic in care ii injura si ii facea nebuni pe inamicii sai de la Casa Alba, foto Hepta.ro

Intre timp, din Congres i-a ajuns pe birou si noua lege de inasprire a sanctiunilor impotriva Rusiei care a fost semnata, in final, de presedinte, desi a avut unele ezitari.

Orice ar fi vorbit presedintele american cu Vladimir Putin la Hamburg in urma cu o luna pare a nu mai fi de actualitate. Desi a avut si are retineri in continuare in privinta inaspririi sanctiunilor impotriva Rusiei, Donald Trump evita sa o recunoasca deschis. Asteapta de multa vreme o oportunitate pentru a schimba politica externa a SUA vizavi de Rusia, oportunitate care n-a mai venit si sunt din ce in ce mai putine sanse sa apara.

Trei batalii pierdute de Donald Trump

Presedintele american se afla intr-un conflict deschis cu republicanii pe trei teme: incapacitatea Senatului de a anula Obamacare, legea sanatatii sustinuta de fostul presedinte care a usurat a ...citeste mai departe despre "Ruptura dintre Trump si Partidul Republican il izoleaza pe Putin si intareste NATO" pe Ziare.com

#Trump criza Casa Alba, #Trump republicani Rusia, #Trump Putin ancheta FBI , #Stiri International