Rouhani anunta ca Iranul ar putea ramane parte a acordului nuclear

Duminica, 13 Mai 2018, ora 17:41
894 citiri
Rouhani anunta ca Iranul ar putea ramane parte a acordului nuclear
Foto: Facebook/ Hassan Rouhani

Iranul ar putea ramane parte a acordului nuclear semnat in 2015 daca interesele sale vor fi protejate, a declarat, duminica, presedintele iranian Hassan Rouhani, informeaza site-ul agentiei de presa Reuters.

Presedintele Iranului a catalogat decizia Statelor Unite de a se retrage din acordul atomic drept o "incalcare a valorilor morale".

"Retragerea SUA reprezinta o incalcare a principiilor morale. Daca celelalte cinci state vor continua sa ramana in acord, atunci si Iranul o va face, in pofida vointei Americii", a declarat Rouhani.

Declaratia lui Rouhani a fost facuta in contextul in care presedintele SUA, Donald Trump, a anuntat decizia de retragere a Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul in anul 2015 si ca SUA vor reactiva sanctiunile contra Iranului.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franta, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat in 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajeaza sa limiteze activitatile atomice in schimbul relaxarii sanctiunilor internationale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Hassan Rouhani Donald Trump, #Iran SUA acord nuclear, #Hassan Rouhani acord nuclear , #Stiri International