Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii, tot mai priceputi in selectia vinurilor de calitate

Romanii, tot mai priceputi in selectia vinurilor de calitate


Consumul de vin de pe palierul "mediu" si "plus" este foarte apropiat de consumul din orice piata matura, sustine Catalin Paduraru, critic de vin si organizator al concursului international de vinuri IWCB.

Restrangerea suprafetelor cu hibrid, disparitia obiceiului de vinificare empirica, controlul legii in ceea ce priveste falsul, insusirea cunostintelor despre vinul de calitate, dar si cresterea influentei IWCB, va face ca tiparul de consum sa se modifice si catre baza, chiar achizitorii de vin devenind cei care filtreaza din ce in ce mai bine in selectie, vinurile de valoare, spre a le oferi in piata, mai spune expertul intr-un comunicat de presa remis Business24.

Concursul International de Vinuri Bucuresti 2014 (IWCB 2014), aflat la a XI-a editie, este organizat la initiativa Oficiului National al Viei si Produselor Viti-Vinicole (ONVPV), de catre Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR), in parteneriat cu ASER Wineconsulting, sub patronajul Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV). Concursul se desfasoara sub egida Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Romania (MADR). OIV este forul interguvernamental care grupeaza 45 de tari producatoare si consumatoare de vin din lume. Pana in prezent, OIV a acordat patronajul, la nivel mondial, pentru circa 20 concursuri de vin, dintre care unul este IWCB.

In cadrul IWCB 2014 au fost inscrise in total 719 probe (in crestere cu 33% fata de anul trecut), din care 45% probe straine.

Anu acesta au fost inscrise in concurs 19 tari, explica organizatorii, care mentioneaza si o premiera absoluta: probele sosite din China.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1159 ori