Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

România rămâne iar în urma Europei. Suntem printre puținele țări care au înregistrat o scădere a venitului pe gospodărie în 2021

România rămâne iar în urma Europei. Suntem printre puținele țări care au înregistrat o scădere a venitului pe gospodărie în 2021

Anul trecut, 84% din populatia UE locuia in gospodarii al caror venit net fie a ramas stabil (66,5%), fie a crescut (17,5%) comparativ cu 2020, in timp ce 16% din populatia UE a raportat o scadere, arata datele publicate marti de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

Ponderea populatiei care a declarat o scadere a venitului gospodariei variaza de la 5,4% in Romania la 27,6% in Cipru, in timp ce ponderea celor care au raportat o crestere a venitului gospodariei variaza de la 4,9% in Italia la 34,8% in Cehia.

Ponderea populatiei care locuia in gospodarii cu un venit mai mult sau mai putin stabil in 2021 comparativ cu 2020 depaseste 50% in toate statele membre UE, de la 50,7% in Cipru la 84% in Italia.

In 17 din statele membre UE, ponderea populatiei care a declarat o crestere a venitului a fost mai ridicata decat ponderea celor care au raportat o scadere. Diferenta a fost de peste zece puncte procentuale (pp) in opt din tarile membre UE.

In schimb, ponderea populatiei care a declarat o scadere a venitului a fost mai ridicata decat ponderea celor care au raportat o crestere in noua state membre UE, diferenta fiind de sub zece puncte procentuale in opt din aceste tari membre UE. ...citeste mai departe despre "Romania ramane iar in urma Europei. Suntem printre putinele tari care au inregistrat o scadere a venitului pe gospodarie in 2021" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 702 ori