Romania trezita din ipocrizie

Marti, 28 Noiembrie 2017, ora 13:19
956 citiri
Romania trezita din ipocrizie

Atunci cand am vazut reactiile clasei politice romanesti, dar si pe cele ale unor "analisti" fruntasi pe ramura, la avertismentul Departamentului de Stat american privitor la pierderea independentei Justitiei, nu stiam daca sa rad sau sa plang, pentru ca nu intelegeam daca era ipocrizie sau ignoranta.

Fara indoiala ca politicienii romani sunt ignoranti si stangaci, dar nici ipocrizia nu le lipseste. Este evident ca majoritatea liderilor politici de la noi nu inteleg cum functioneaza America, dar este la fel de evident ca multi dintre ei se fac ca nu prea pricep ceea ce le este de fapt foarte clar.

In primul rand, sa remarcam faptul ca Departamentul de Stat este vocea si vointa Americii cand vine vorba de afaceri internationale. Asadar, America ne avertizeaza ca am mers prea departe cu incercarea de a schimba fundamentul statului de drept.

Acest lucru indica, indubitabil, falimentul ideii preconcepute: "noi va cumparam rachetele si voi va faceti ca vedeti in noi niste maici Tereze mai mustacioase", idee in care "liderul national" crede fara incetare inca de la strangerea de mana lautareasca cu Donald Trump din ianuarie, pe care i-a aranjat-o un "prieten al unui prieten".

Partidul, incolonat fidel in spatele "liderului national" (stie sefu' ce face!) s-a trezit si el buimac si protesteaza prin vocea certareata a ministresei cu centura neagra: "Romania este stat suveran".

Dar cand vrem sa vina americanii sa-si instaleze scutul antiracheta la Deveselu, atunci nu mai suntem stat suveran? Dar cand vrem sa ne asigure Trump in Rose Garden ca ne va apara armata americana de rusi nu mai suntem stat suveran?

Dar cand vrem sa ne intalnim cu locatarul de la Casa Alba fie prin pauzele reuniunilor, fie prin anticamerele nevestei acestuia, atunci nu mai suntem stat suveran?

Dar cand cerem ca americanii sa isi instaleze fortele armate la noi in numar din ce in ce mai mare, atunci nu mai suntem stat suveran?

Unii opozanti de seama vin si ei sa deplanga "tonul" folosit de catre Departamentul de Stat. Ok, dar de ce nu i-or fi reprosat "tonul" si minunii cu ciuf blond care conducea de fapt Guvernul in care erau si dansii?

Dar de ce nu i-or fi reprosat "tonul" si sefului cu papion, cand acesta a dat ordin sa se intocmeasca actele de cumparare a Daewoo Craiova de catre Ford la cabinetul notarial al celei de-a patra neveste? Tare sunt curios pe ce "ton" vorbea Traian Basescu cu ministrii sai sau cu unii dintre consilieri...

Nu in ultimul rand, Ceahla ...citeste mai departe despre "Romania trezita din ipocrizie" pe Ziare.com

#departament SUA Legile Justitiei, #reactie SUA Legile Justitiei , #Stiri International