Romania, trasa de urechi de Comisia Europeana: Risca sa ajunga la Curtea de Justitie

Joi, 28 Mai 2015, ora 15:53
1006 citiri
Romania, trasa de urechi de Comisia Europeana: Risca sa ajunga la Curtea de Justitie
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia Europeana a lansat un aviz motivat (infringement) impotriva a 11 state, inclusiv Romania, pentru ca nu au pus pe deplin in aplicare Directiva privind redresarea si rezolutia institutiilor bancare, aceste tari avand termen de doua luni pentru a evita trimiterea in fata Curtii de Justitie.

Potrivit unui comunicat, Comisia Europeana a cerut, joi, Romaniei, Bulgariei, Cehiei, Frantei, Italiei, Lituaniei, Luxemburgului, Olandei, Maltei, Poloniei si Suediei sa puna pe deplin in aplicare Directiva privind redresarea si rezolutia institutiilor bancare.

Aceasta directiva (2014/59/UE) este un element central al uniunii bancare a UE, care a fost instituita pentru a crea un sector financiar mai sigur si mai solid in urma crizei financiare.

Noile norme introduse prin Directiva privind redresarea si rezolutia institutiilor bancare ofera autoritatilor nationale instrumentele si competentele necesare pentru a atenua ...citeste mai departe despre "Romania, trasa de urechi de Comisia Europeana: Risca sa ajunga la Curtea de Justitie" pe Ziare.com

#CE infringement Romania, #CE infringement Romania banci , #Stiri International