Romania si alte trei state NATO gazduiesc cel mai mare exercitiu aerian dupa Razboiul Rece

Miercuri, 19 August 2015, ora 09:33
850 citiri
Romania si alte trei state NATO gazduiesc cel mai mare exercitiu aerian dupa Razboiul Rece
Foto: Facebook/ U.S. Embassy Bucharest

Statele Unite au anuntat marti ca au lansat cel mai mare exercitiu aerian din Europa dupa sfarsitul Razboiului Rece, care se desfasoara in Germania, Italia, Romania si Bulgaria, cu participarea a 4.800 de militari din 11 tari.

Aproape 5.000 de soldati din 11 state NATO participa timp de patru saptamani, incepand de sambata, la "operatiuni aeropurtate multinationale simultane" in Germania, Italia, Bulgaria si Romania, a anuntat armata americana intr-un comunicat, relateaza The Telegraph.

Avertisment sumbru: NATO si Rusia se pregatesc activ pentru razboi

"Swift Response 15 este cel mai mare eveniment de antrenament aerian al aliatilor de pe continent de la sfarsitul Razboiului Rece", potrivit comunicatului armatei americane din Grafenwohr, sudul Germaniei.

Exercitiul are ca scop sa ajute fortele de reactie rapida aliate sa actioneze in comun si sa "demonstreze capacitatea Aliantei de a mobiliza (trupe) rapid si de a actiona pentru ...citeste mai departe despre "Romania si alte trei state NATO gazduiesc cel mai mare exercitiu aerian dupa Razboiul Rece" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#exercitiu aerian Romania, #exercitii NATO Romania , #Stiri International