"Romania se crede buricul Pamantului fata de Moldova". Cine sunt adevaratii agenti ai Moscovei? Interviu

Joi, 01 Septembrie 2016, ora 09:41
3144 citiri
"Romania se crede buricul Pamantului fata de Moldova". Cine sunt adevaratii agenti ai Moscovei? Interviu
Foto: Twitter

Declaratiile ambasadorului SUA la Chisinau au creat doua tabere - cei care ii dau dreptate si cei care il acuza ca face jocurile Rusiei. Politologul specializat in spatiul postsovietic Octavian Milewski face parte din prima tabara.

Intr-un interviu pentru Ziare.com, Octavian Milewski avertizeaza ca in toamna urmeaza un "Maidan" moldovenesc, iar Romania va fi blamata pentru esecul Chisinaului. Participantii la acest asteptat maidan nu se vor imparti pe criterii etnice sau lingvistice, ci in functie de raportarea la problema cea mai mare a R. Moldova - regimul Plahotniuc.

Octavian Milewski sustine ca Bucurestiul a pierdut ultima batalie pe R. Moldova "din proprie ignoranta si venalitate a elitelor (...) indivizi care percep problematica din jurul Moldovei ca o vaca de muls, in termeni electorali, simbolici, politici si corporativi. Acestia sunt adevaratii agenti ai Moscovei".

Ambasadorul SUA la Chisinau a "scapat" declaratiile care au starnit atata valva pe cont propriu sau a ...citeste mai departe despre ""Romania se crede buricul Pamantului fata de Moldova". Cine sunt adevaratii agenti ai Moscovei? Interviu" pe Ziare.com

#Moldova Romania unire, #ambasador SUA Moldova reactii , #Stiri International