Romania rurala primeste 8,1 miliarde de euro de la Comisia Europeana

Marti, 26 Mai 2015, ora 19:22
1024 citiri
Romania rurala primeste 8,1 miliarde de euro de la Comisia Europeana

Comisia Europeana a adoptat, marti, Programul de dezvoltare rurala (PDR) al Romaniei, prin care sunt trasate prioritatile tarii noastre pentru utilizarea celor aproximativ 9,5 miliarde de euro disponibile in perioada 2014 - 2020. Finantarea totala din partea Uniunii Europene este de 8,128 miliarde de euro.

Programul de dezvoltare rurala al Romaniei se concentreaza in principal asupra a 3 domenii prioritare, se arata in comunicatul CE.

Este vorba despre promovarea competitivitatii si restructurarea sectorului agricol din Romania; protectia mediului si schimbarile climatice; si stimularea dezvoltarii economice, crearea de locuri de munca si o calitate mai buna a vietii in satele din Romania.

Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Phil Hogan, a aratat care sunt avantajele aprobarii programului pentru Romania.

"Asa cum am subliniat in timpul vizitei mele recente in Romania, acest program are potentialul sa ofere un ...citeste mai departe despre "Romania rurala primeste 8,1 miliarde de euro de la Comisia Europeana" pe Ziare.com

#finantare sate Romania, #Programul de dezvoltare rurala Romania , #Stiri International