Romania nu il recunoaste ca stat, dar Kosovo a facut primul pas pentru aderarea la UE

Marti, 27 Octombrie 2015, ora 17:01
885 citiri
Romania nu il recunoaste ca stat, dar Kosovo a facut primul pas pentru aderarea la UE
Foto: Twitter/Federica Mogherini

Uniunea Europeana (UE) si Kosovo au semnat marti, la Strasbourg, acordul de stabilizare si asociere, o prima etapa in directia aderarii la UE pentru aceasta fosta provincie sarba care si-a declarat independenta in 2008.

Documentul a fost semnat in cladirea Parlamentului European de la Strasbourg de catre premierul kosovar Isa Mustafa, ministrul kosovar al integrarii europene Bekim Collaku si, din partea europeana, de comisarul UE pentru extindere Johannes Hahn si de Inaltul Reprezentant pentru afaceri externe si politica de securitate, Federica Mogherini, informeaza AFP.

Cele 28 de tari ale UE au dat unda verde, la 22 octombrie, pentru semnarea acestui acord, care are loc dupa doi ani de negocieri, in pofida faptului ca cinci tari din UE (Spania, Grecia, Cipru, Romania si Slovacia) nu recunosc independenta Kosovo.

Acordul de stabilizare si asociere (ASA) constituie o etapa importanta in apropierea unei tari de UE. El instaureaza ...citeste mai departe despre "Romania nu il recunoaste ca stat, dar Kosovo a facut primul pas pentru aderarea la UE" pe Ziare.com

#UE Kosovo acord stabilizare, #UE Kosovo acord semnat , #Stiri International