Romania da mai multi bani pentru combaterea migratiei - ce a semnat Iohannis in Malta

Vineri, 13 Noiembrie 2015, ora 10:08
1078 citiri
Romania da mai multi bani pentru combaterea migratiei - ce a semnat Iohannis in Malta
Foto: Administratia Prezidentiala

Romania va avea o contributie suplimentara de 100.000 de euro la Fondul Fiduciar pentru combaterea migratiei din Africa, documentul constitutiv, prin care vor fi alocate acestui scop 1,8 miliarde de euro, finantate majoritar din bugetul UE, fiind semnat la Summitul UE-Africa, desfasurat in Malta.

Presedintele Klaus Iohannis a participat, in perioada 11-12 noiembrie, la Summitul Uniunea Europeana (UE) - Africa privind migratia, precum si la Reuniunea informala a Consiliului European, ambele evenimente desfasurandu-se la Valletta (Malta).

Potrivit unui comunicat al Admistratiei Prezidentiale, in cadrul Summitului UE - Africa au fost adoptate doua documente cadru - Declaratia politica si Planul de actiune - "menite sa genereze un parteneriat real pentru solutionarea cauzelor profunde ale migratiei".

De asemenea, a fost semnat documentul constitutiv al Fondului Fiduciar pentru combaterea migratiei din Africa, prin care vor fi alocate acestui scop 1,8 miliarde de euro, finantate... citeste mai departe despre "Romania da mai multi bani pentru combaterea migratiei - ce a semnat Iohannis in Malta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania contributie migratie Africa, #Romania bani Africa , #Stiri International