Romania ar putea da mai multi bani la UE din 2013

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 16:43
1636 citiri
Romania ar putea da mai multi bani la UE din 2013

Bugetul UE pe 2013 ar putea fi mai mare cu 9 miliarde de euro fata de 2012, iar Romania, Bulgaria si Spania sunt tarile ale caror contributii ar urma sa creasca cel mai mult, potrivit unui proiect care va fi prezent miercuri de comisarul Janus Lewandowski.

In timp ce majoritatea statelor membre implementeaza masuri dure de austeritate, Comisia Europeana intentioneaza o crestere a veniturilor bugetare pentru 2013, noteaza Welt Online, care dezvaluie faptul ca este vorba de o crestere de noua miliarde de euro sau sase procente din bugetul total.

Tarile net contributoare, precum Germania, Franta si Marea Britanie, se opun unei cresteri a bugetului. Nici state precum Italia si Olanda, care sunt nevoite sa implementeze masuri de austeritate, nu sunt de acord cu o crestere a contributiei, pledand pentru o inghetare a bugetului pe anul viitor.

"Propunerile Comisiei sunt nerealiste. Vor fi negocieri dure", a precizat un reprezentant al CE.

Potrivit Comisiei Europene, sumele suplimentare sunt necesare pentru implementarea unor proiecte contractate in anii trecuti, fiind vorba in special de programe pentru regiunile mai sarace ale UE.

In 2012, Romania contribuie la bugetul UE cu 1,23 miliarde de euro.

#buget UE 2013, #contributie Romania buget UE , #Stiri International