Cum a ajuns un român să primească 35.000 de euro despăgubiri de la poliția din Amsterdam. "Nu mergea suficient de repede"

Miercuri, 22 Martie 2023, ora 13:59
111 citiri
Cum a ajuns un român să primească 35.000 de euro despăgubiri de la poliția din Amsterdam. "Nu mergea suficient de repede"
Polițiști din Amsterdam FOTO captură YouTube

Un român în vârstă de 30 de ani a primit 35.000 de euro daune și despăgubiri de la poliția din Amsterdam după ce a fost rănit în timpul arestării sale, în august 2020.

Tânărul a fost rugat să „iasă cu bicicleta din pasajul unei stații”, din Amsterdam, în data de 14 august 2020, a anunțat marți, 21 martie, o agenție olandeză care ajută oamenii ce suferă vătămări corporale, într-un comunicat de presă citat de stiridiaspora.ro.

„Românul nu mergea suficient de repede”, potrivit ofițerilor, și a fost „împins de umăr și lovit cu pumnul în față”.

Ofițerul „l-a prins apoi și l-a aruncat la pământ”.

„Românul și-a rupt șoldul. Bărbatul a strigat apoi de durere, dar polițiștii au refuzat să cheme o ambulanță”. Un martor la întreaga scenă este cel care a chemat echipa de medici de urgență.

Poliția a negat orice răspundere după incident, se precizează în comunicatul agenției.

După „o anchetă internă a poliției, cu analiza imaginilor de pe camerele de supraveghere disponibile”, potrivit agenției de vătămare corporală, ar părea „clar” că ofițerii ar fi putut rezolva problema altfel.

Poliția din Amsterdam a confirmat că a plătit 35.000 de euro daune și despăgubiri.

Purtătorul de cuvânt al Poliției a precizat că „au fost luate măsuri corespunzătoare pe plan intern în urma acestui caz”.

Avocatul Wieteke Drummen, care a reprezentat și victima, a desfășurat și o procedură împotriva Poliției, „pentru că Parchetul a refuzat să-l judece pe ofițer”, în timp ce „acesta l-a agresat pe client”.

Agentul încă lucrează pentru poliția din Amsterdam, potrivit avocatului.

Românul a fost operat după fractura de șold și avea probleme un an mai târziu.

Banii primiți ca despăgubire „sunt atât compensații materiale pentru cheltuielile suplimentare medicale efectuate, cât și compensații pentru spaima, durerea și umilința îndurate”. ...citeste mai departe despre "Cum a ajuns un român să primească 35.000 de euro despăgubiri de la poliția din Amsterdam. "Nu mergea suficient de repede"" pe Ziare.com

#despagubiri, #roman, #politie, #Amsterdam , #Stiri International