Roma este condusa pentru prima data in istoria sa milenara de o femeie

Luni, 20 Iunie 2016, ora 08:42
839 citiri
Roma este condusa pentru prima data in istoria sa milenara de o femeie
Foto: Hepta

Alegerile locale au fost o incercare grea pentru coalitia de guvernare a premierului Matteo Renzi, in vreme ce formatiunea anti-sistem M5S a reusit sa obtina victorii importante la Roma si Torino si sa-si consolideze pozitia.

In Roma, Virginia Raggi, o avocata populista in varsta de 37 de ani, a devenit prima femeie aleasa la conducerea primariei, dupa ce a iesit victorioasa in cel de-al doilea tur al localelor cu un avans considerabil in fata rivalului democrat, scriu Al Jazeera si Reuters.

"O noua era a inceput cu noi. Vom munci pentru a readuce legalitatea si transparenta in institutiile locale", a declarat Raggi, dupa ce a reusit sa obtina doua treimi din voturile alegatorilor.

Avocata si consilier local, Raggi s-a ridicat in doar cateva luni din anonimitate pentru a deveni una dintre cele mai cunoscute fete ale politicii italiene.

Insa, rezultatele alegerilor locale sunt o victorie pentru formatiunea anti-sistem "Miscarea Cinci Stele" (M5S), care a reusit sa puna mana ...citeste mai departe despre "Roma este condusa pentru prima data in istoria sa milenara de o femeie" pe Ziare.com

#Virginia Raggi Roma, #Roma primar femeie , #Stiri International