Rogozin spune ca viitorul regiunii separatiste Transnistria este alaturi de Mareata Rusie

Duminica, 03 Septembrie 2017, ora 16:27
988 citiri

Vicepremierul rus Dimitri Rogozin a transmis sambata un mesaj de felicitari cu ocazia sarbatoririi asa-numitei "zile a independendetei" Transnistriei, sustinand ca viitorul regiunii separatiste este alaturi de "Mareata Rusie".

"Federatia Rusa va continua sa acorde sustinere transnistrenilor si, in calitate de tara-garant, nu va admite repetarea aventurilor militaro-politice pe malurile Nistrului, indiferent de unde acestea ar proveni", a declarat Rogozin, porivit Deschide.md, care citeaza agentia oficiala de presa de la Tiraspol.

Vicepremierul indeplineste si functia de reprezentant special al presedintelui rus in Transnistria, desi nu poate vizita aceasta regiune, dupa ce a fost declarat persona non-grata de catre autoritatile de la Chisinau, iar puterea de la Kiev i-a interzis sa survoleze spatiul aerian al Ucrainei.

De asemenea, acesta a indemnat conducerea regiunii separatiste sa-si intensifice legaturile cu Federatia Rusa, precizand ca multe dintre probleme sunt rezolvate datorita sprijinului multilateral al Moscovei.

"Viitorul Transnistriei este alaturi de Mareata Rusie", a explicat Rogozin.

Ultima incercare a vicepremierului rus de a vizita Transnistria s-a incheiat cu o disputa cu autoritatile de la Bucuresti, care au interzis avionului in care acesta se afla sa intre in spatiul aerian romanesc, argumentand ca la bord se afla o persoana inclusa pe lista de sanctiuni a Uniunii Europene.

Atunci, Rogozin a lansat o adevarata tirada la adresa autoritatilor romane, cerand contramasuri usturatoare si sustinand ca Romania este o marioneta a Statelor Unite.

Имя A.В.Суворова для Приднестровья - святое. Поздравляю с открытием Тираспольского суворовского военного училища!https://t.co/V9DMbqPGh3- Дмитрий Рогозин (@Rogozin) September 3, 2017 ...citeste mai departe despre "Rogozin spune ca viitorul regiunii separatiste Transnistria este alaturi de Mareata Rusie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Transnistria Moldova, #Rogozin Transnistria , #Stiri International