Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Roche vrea sa preia Genentech pentru 43,7 miliarde de dolari

Roche vrea sa preia Genentech pentru 43,7 miliarde de dolari
Compania farmaceutica elvetiana Roche Holding AG vrea sa cumpere toate actiunile companiei partenere americane Genentech Inc pentru 43,7 miliarde de dolari, arata Reuters. Roche, ce detine deja 55,9 % din Genentech, va oferi 89 de dolari/actiune, cu 9% mai mult decat cotatia de vineri a actiunilor.


Oficialii Roche au declarat ca profitul net al companiei, in prima jumatate a anului, a scazut cu 2%, la 5,73 miliarde de franci elvetieni (5,62 miliarde de dolari) din cauza scaderii vanzarilor medicamentului anti-gripal Tamiflu si a deprecierii dolarului."Oferta este prea mica. O crestere cu 10% a pretului oferit nu este suficienta pentru ca investitorii Genetech sa-si vanda actiunile", a declarat un broker despre oferta Roche. De asemenea, acesta a subliniat ca pretul unei actiuni era aseptat sa se ridice la suma de 100 de dolari, iar Roche va trebui sa mareasca oferta.Marile companii farmaceutice au beneficiat in ultima perioada de siguranta fiscala datorita investitorilor ce au cautat refugiu impotriva unor sectoare precum cel financiar, desi au inca probleme din cauza competitiei in crestere.Vanzarile companiei elvetiene in prima jumatate a anului au scazut cu 4 %, la 22 de miliarde de franci elvetieni.Prognozele anterioare estimau un profit net de 5,57 miliarde de franci elvetieni si vanzari de 22,04 miliarde de franci elvetieni, potrivit unui sondaj Reuters.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 924 ori