Robert Kaplan: Interesul rusilor e sa faca Romania cat mai slaba si mai nesigura

Duminica, 29 Mai 2016, ora 11:26
2667 citiri
Robert Kaplan: Interesul rusilor e sa faca Romania cat mai slaba si mai nesigura
Foto: captura ProTV

Scriitorul si analistul de politica externa american Robert Kaplan a afirmat, in emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, ca Rusia este interesata sa slabeasca legaturile Romaniei cu Vestul, transformand tara noastra intr-un stat cat mai nesigur, mai slab si mai corupt.

Invitat sa comenteze avertismentele recente lansate de Rusia catre Romania in legatura cu operationalizarea scutului antiracheta de la Deveselu, Robert Kaplan a spus: "Cred ca spune . Pentru ca aveti acest scut antiracheta e in interesul lor, al rusilor, sa faca Romania cat mai slaba, mai corupta si mai nesigura cu putinta. Cu alte cuvinte, va spun sa slabiti legaturile. Cu cat legatura Romaniei cu Vestul este mai slaba, cu atat mai bine pentru Rusia".

Citeste aiciamenintarile lui Vladimir Putin la adresa Romaniei

Potrivit lui Kaplan, imperialismul rus in secolul XXI foloseste in primul rand subversiunea ca modalitate de manifestare, mai putin forta armata bruta.

Citeste si Care este mesajul din spatele ...citeste mai departe despre "Robert Kaplan: Interesul rusilor e sa faca Romania cat mai slaba si mai nesigura" pe Ziare.com

#Robert Kaplan Putin Romania, #Rusia Romania scut Deveselu Putin , #Stiri International