Rivalul lui Erdogan sustine ca a strans 5 milioane de oameni la mitingul de dinaintea alegerilor prezidentiale

Duminica, 24 Iunie 2018, ora 08:18
1059 citiri
Rivalul lui Erdogan sustine ca a strans 5 milioane de oameni la mitingul de dinaintea alegerilor prezidentiale
Foto: Twitter @t24comtr

Febra alegerilor a pus stapanire sambata pe Istanbul, cel mai mare oras al Turciei, in ultima zi de campanie inaintea scrutinului crucial de duminica, informeaza dpa, care mentioneaza ca in orasul de pe Bosfor au fost organizate mai multe mitinguri ale presedintelui in exercitiu, Recep Tayyip Erdogan, si un singur miting de proportii al principalului sau contracandidat, Muharrem Ince.

Erdogan a participat la cinci mitinguri in Istanbul, unde a laudat realizarile formatiunii sale, Partidul Justitie si Dezvoltare (AKP, la guvernare) si a promis un rezultat electoral "destul de puternic" pentru tabara sa.

"Am luat tot felul de masuri de securitate", a spus Erdogan, care le-a cerut sustinatorilor sai sa fie vigilenti in timpul votului de duminica.

"Aveti grija: nu fiti apatici. Luati-va prietenii, rudele la vot. Personalul de securitate va interveni daca i-o veti cere", a declarat Erdogan, care s-a laudat ca a imbunatatit imaginea Turciei pe scena internationala. Avem o Turcie care nu mai primeste ordine in politica externa si care se afla la masa discutiilor si pe campul de lupta, a declarat el.

Principalul sau contracandidat, Muharrem Ince, de la cea mai importanta formatiune de opozitie, Partidul Republican al Poporului (CHP), a participat la ultimul sau miting electoral in Istanbul. Acesta sustine ca la miting au venit 5 milioane de oameni, insa afirmatia nu a putut fi verificata independent. Cert este ca o multime impresionanta de oameni a venit sa il sustina.

VIDEO: Turkish President Recep Tayyip Erdogan's main rival in Sunday's presidential elections Muharrem Ince holds his final rally in Istanbul on the eve of the poll #TurkeyElections pic.twitter.com/8DPHXsOXm6- AFP news agency (@AFP) June 23, 2018

"Maine vom avea o Turcie complet diferita. Maine vom pune capat discriminarii, maine vom pune capat favoritismului", a transmis Ince unei multimi uriase.

El s-a referit la presedintele Erdogan cu apelativele de "mincinos" si "fascist ca mentalitate" si l-a acuzat pe seful statului ca a impiedicat posturile tv sa transmita imagini de la ultimul sau miting de campanie.

Totodata, Ince a promis sa sporeasca libertatile de baza, sa asigure libertatea justitiei si sa accelereze negocierile de aderare la UE.

Ince a criticat si politica guvernului turc in Siria, a promis sa numeasca un ambasador la Damasc si sa-i trimita pe refugiati acasa. "Patru milioane de sirieni se vor intoarce acasa cu mare pompa", a insistat el.

Turkey's Pre ...citeste mai departe despre "Rivalul lui Erdogan sustine ca a strans 5 milioane de oameni la mitingul de dinaintea alegerilor prezidentiale" pe Ziare.com

#alegeri prezidentiale Turcia , #Stiri International