Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ritmul de crestere a creditelor catre sectorul privat in zona euro a atins in aprilie minimul record

Ritmul de crestere a creditelor catre sectorul privat in zona euro a atins in aprilie minimul record

Volumul de credite acordate companiilor si populatiei din cele 16 state ale zonei euro a urcat in aprilie cu 2,4% fata de perioada similara a anului trecut, cel mai lent ritm de crestere de la prima centralizare a datelor, in 1992, a anuntat vineri Banca Centrala Europeana (BCE).

Economistii intervievati anterior de Reuters estimau un avans de 2,8%, potrivit Mediafax.

"Aceasta situatie are implicatii serioase in ceea ce priveste activitatea economica din zona euro, iar BCE va privi cu ingrijorare scaderea creditelor catre compani nefinanciare in aprilie fata de martie", a comentat un analist al IHS Global Insight.


Fluxul lunar de credit catre companii nefinanciare in zona euro a scazut in aprilie cu circa cinci miliarde euro, respectiv 0,1%, cele mai afectate fiind finantarile pe termen scurt.


Rata anuala de crestere a rezervei monetare M3 a incetinit la 4,9% in aprilie, de la 5% in martie, insa s-a plasat peste nivelul de 4,5% anticipat de economisti, indicand absenta presiunilor inflationiste pe termen mediu.


Evolutia rezervei monetare M3 a fost sustinuta de o crestere a indicatorului M1, care a accelerat la 8,4% in aprilie, de la 5,9% in martie.


Unii economisti considera ca aceasta evolutie semnaleaza depasirea celei mai dificile perioade a recesiunii.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1122 ori
Citeste mai multe desprecredite zona euro crestere