Revolutia umbrelelor la Hong Kong: Se reiau protestele

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 11:15
950 citiri
Revolutia umbrelelor la Hong Kong: Se reiau protestele

Protestatarii din Hong Kong vor marsalui, miercuri, catre locuinta liderului sustinut de Beijing, CY Leung, la o zi dupa prabusirea negocierilor dintre liderii studentilor si oficiali.

Demonstrantii au ocupat strazile principale ale teritoriului semi-autonom chinez timp de aproape o luna, pentru a protesta fata de planurile Guvernului central de a restrange candidatii la alegerile pentru conducerea Hong Kongului la cei selectati de Beijing, scrie Reuters.

Guvernul a calificat actiunea protestatarilor drept ilegala si discutiile de marti aveau putine sanse de a fi fructuoase. Liderii studentilor au deplans lipsa de concesii substantiale din partea autoritatilor si au cerut organizarea unui mars catre locuinta liderului orasului, CY Leung, unde protestatarii ii vor cere din nou sa demisioneze.

Nu se intrevede insa nicio solutie la problema de fond a protestelor. CY Leung refuza sa protesteze, Beijingul se teme ca daca va face concesii Hong Kongului, atunci va avea probleme ...citeste mai departe despre "Revolutia umbrelelor la Hong Kong: Se reiau protestele" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Hong kong proteste democratie, #Hong Kong revolutia umbrelelor , #Stiri International