Revista presei internationale: Obama a pierdut prima dezbatere televizata

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 10:33
1306 citiri
Revista presei internationale: Obama a pierdut prima dezbatere televizata

Iata cateva dintre cele mai importante titluri ale presei interntionale: Barack Obama a iesit in pierdere dupa prima dezbatere televizata dintre el si Mitt Romney, India propune noi masuri pentru investitiile straine directe, directorul General Electric acuza sistemul de taxe din Statele Unite, HP are probleme si estimari negative pentru 2013, iar actiunile Kraft au fost oprite de la tranzactionare pe bursa Nasdaq.

Obama vs Romney, prima dezbatere televizata

Dezbaterea televizata care a avut loc intre Barack Obama si Mitt Romney, candidati la presedintia Statelor Unite, a strans o audienta de peste 60 de milioane de telespectatori. Potrivit presei internationale, Mitt Romney a iesit in avantaj din aceasta dezbatere, unde s-au discutat cu precadere subiecte economice (sursa Reuters)

India ia masuri pentru propulsarea economiei

Primul ministru indian Manmohan Singh vrea sa aduca economia tarii la cel mai intalt nivel din ultimii 20 de ani. Oficialii guvernului indian iau in considerare adoptarea unei masuri care sa permita investitiilor straine directe sa detina maximum 49% in domeniul asigurarilor, limita fiind in prezent de 26%. Pentru prima oara, guvernul indian vrea sa permita investitiilor straine posibilitatea de a detine pana la 26% din fondurile de pensii. Planurile au nevoie de aprobare parlamentare, care s-ar putea dovedi dificila, in conditiile unei guvernari minoritare (<(sursa: Bloomberg)

CEO-ul General Electric critica sistemul de taxe din Statele Unite

Taxele mari din Statele Unite si indecizia politica sunt cauzele pentru care economia tarii nu-si revine intr-un ritm maialert, a declarat directorul executiv al General Electrica, una dintre cele mai mari companii din SUA, in cadrul unui interviu pentru CNN.

General Electric are o capitalizare de 240 miliarde de dolari si a fost acuzata pentru nivelul redus de plata a impozitelor. Oficialul companiei a declarat ca Statele Unite ar trebui sa reduca nivelul de taxe, astfel incat compania sa inregistreze vanzari mai mari in tara, nu in afara ei (Sursa: CNN)

Asteptari modeste pentru HP in 2013. Actiunile scad cu 13%

HP a anuntat miercuri, in cadrul intalnirii dintre actionari si directorul general Meg Whitman, o prognoza semnificativ redusa a rezultatelor financiare din 2013. Intalnirea a fost imediat urmata de caderea actiunilor cu 13% pe piata bursiera, la cel mai mic nivel din ultimii noua ani, dar si de critici din partea analistilor.

Scaderea veniturilor HP va marca fiecare divizie a grupului, cu exceptia celei de software. Managementul companiei tinteste un castig de 3,4-3,6$/ actiune, cu mult sub asteptarile analistilor Wall Street de 4,18$/ actiune. (Sursa: Reuters, preluare Business24).

Actiunile din Hong Kong au scazut, pe fondul scaderii industriei de servicii din China

Actiunile din Hong Kong au crescut, pe fondul scaderii industriei de servicii din China. Specialistii au estimat ca vanzarile imboiliare din Hong Kong vor avea cea mai mare crestere din ultimii sase ani (Sursa: Bloomberg).

Nasdaq a oprit de la tranzactionare actiunile Kraft

Nasdaq, care a suferit probleme de imagine dupa ce a inregistrat probleme tehnice la debutul companiei Facebook pe bursa, in luna mai, a fost oprit de la tranzactionare anumite actiuni ale companiei Kraft Foods, din cauza unor erori ale unui broker, al carui nume nu a fost dat publicitatii (Sursa: The Telegraph).

#revista presei de business, #revista presei internationale , #Stiri International