Reuters: Planul unui general irakian pus la cale la Moscova - bombardamentele Rusiei in Siria

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 08:45
874 citiri

In cadrul unei intalniri la Moscova in iulie, un general iranian din varful ierarhiei militare a desfasurat o harta a Siriei pentru a le explica gazdelor ruse cum o serie de infrangeri pentru presedintele Bashar al-Assad s-ar putea transforma in victorie - cu ajutorul Rusiei.

Vizita general-maiorului Qassem Soleimani la Moscova a fost primul pas in planificarea unei interventii militare ruse, ce a dat o alta turnura razboiului sirian si a creat o noua alianta iraniano-rusa in sprijinul lui Assad, se arata intr-un amplu comentariu publicat de Reuters.

Razboi in Siria: Noi bombardamente ale Rusiei, navele de atac sunt pregatite

In timp ce avioanele de razboi rusesti ii bombardeaza pe rebeli, sosirea fortelor speciale iraniene pentru operatiuni la sol subliniaza mai multe luni de planificare intre cei doi aliati, cei mai importanti ai lui Assad, intrat in panica dupa victoriile rapide ale insurgentilor.

Soleimani este comandantul Fortei Quds, forta speciala de elita ...citeste mai departe despre "Reuters: Planul unui general irakian pus la cale la Moscova - bombardamentele Rusiei in Siria" pe Ziare.com

#Rusia razboi Siria, #bombardamente Rusia Siria , #Stiri International