Reuniune importanta la nivelul UE: Se pregateste arestarea imigrantilor ilegali

Joi, 08 Octombrie 2015, ora 08:36
825 citiri
Reuniune importanta la nivelul UE: Se pregateste arestarea imigrantilor ilegali
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrii de Interne din Uniunea Europeana se reunesc, joi, la Luxemburg, pentru a discuta din nou despre criza refugiatilor, urmand sa ajunga la un acord privind accelerarea repatrierii imigrantilor ale caror cereri de azil sunt respinse.

Potrivit unor diplomati, ministrii ar urma sa aprobe, printre altele, arestarea celor care se sustrag de la expulzare si sa exercite presiuni asupra statelor africane si sarace, inclusiv prin intermediul ajutoarelor, pentru a accepta revenirea cetatenilor a caror intrare in Europa este respinsa, relateaza Reuters.

In cursul serii, ministrilor de Interne li se vor alatura cei de Externe si delegatii din statele balcanice, Turcia, Iordania si Liban pentru discutii privind limitarea fluxului de imigranti, care a divizat statele membre UE pe tema securizarii frontierelor externe si impartirii responsabilitatilor.

Reuniunea face parte din eforturile de a implementa un pachet de masuri adoptate de oficialii UE in ultimele sase luni si care, ...citeste mai departe despre "Reuniune importanta la nivelul UE: Se pregateste arestarea imigrantilor ilegali" pe Ziare.com

#imigranti arestati UE, #politica imigranti UE , #Stiri International