Reuniune extraordinara a ministrilor de Externe UE, vineri, pe tema crizei iraniene

Luni, 06 Ianuarie 2020, ora 20:57
897 citiri
Reuniune extraordinara a ministrilor de Externe UE, vineri, pe tema crizei iraniene
Foto: Arhiva Pixabay

Ministrii de Externe din statele membre ale Uniunii Europene (UE) se intalnesc vineri la Bruxelles pentru a discuta despre criza iraniana, au declarat luni surse diplomatice.

AFP relateaza ca aceasta reuniune extraordinara urmeaza sa aiba loc vineri dupa-amiaza, in contextul in care Bruxelles-ul incearca sa calmeze tensiunile dupa asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani de catre Statele Unite vineri, intr-un atac aerian la Bagdad.

De asemenea, potrivit Associated Press, cancelarul german Angela Merkel se intalneste sambata, la Moscova, cu presedintele rus Vladimir Putin, in contextul amplificarii tensiunilor in Orientul Mijlociu si in alte regiuni.

Cei doi lideri urmeaza sa discute "probleme internationale curente" cu privire la Siria, Iran, Irak, Ucraina, dar si despre relatiile germano-ruse, a anuntat un purtator de cuvant al Cancelariei, Steffen Seibert.

"Rusia este un actor important pe scena mondiala, iar in calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU este indispensabil in solutionarea conflictelor politice", a declarat el. Germania este in prezent membru nepermanent al Consiliului.

Germania si Rusia au incercat sa salveze Acordul de la Viena din 2015 in dosarul nuclear iranian, dupa retragerea unilaterala a Statelor Unite din pact in mai 2018.

Uniunea Europeana trebuie sa se implice mai unitar si energic in conflictul din Orientul Mijlociu, cere un europarlamentarEliminarea lui Soleimani si relatiile transatlantice"Moarte Americii" au scandat iranienii la funerariile lui Soleimani. Fiica sa a anuntat "zile negre" pentru SUA: Nebunule Trump, sa nu crezi ca s-a terminat! ...citeste mai departe despre "Reuniune extraordinara a ministrilor de Externe UE, vineri, pe tema crizei iraniene" pe Ziare.com

#reuniune ministri externe criza iran , #Stiri International