Reuniune cu usile inchise a Consiliului de Securitate: Nu putem exclude un razboi SUA-Rusia, a spus ambasadorul rus la ONU

Joi, 12 Aprilie 2018, ora 22:47
827 citiri
Reuniune cu usile inchise a Consiliului de Securitate: Nu putem exclude un razboi SUA-Rusia, a spus ambasadorul rus la ONU
Foto: ONU

"Prioritatea este de a evita pericolul unui razboi", a afirmat joi ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, la finalul unei reuniuni cu usile inchise a membrilor Consiliului de Securitate, consacrata Siriei, relateaza AFP.

Intrebat daca acesta ar putea fi un razboi intre Statele Unite si Rusia, reprezentantul Moscovei a raspuns: "Nu putem exclude nicio posibilitate".

Propunerea Suediei asupra unei rezolutii pentru o misiune de dezarmare chimica in Siria nu a fost abordata in cursul reuniunii.

Potrivit unor surse diplomatice, aceasta propunere a fost respinsa in principal de Statele Unite, Franta, Marea Britanie si Olanda, pentru ca ea nu impune crearea unui mecanism de ancheta asupra presupuselor atacuri chimice ce ar fi avut loc sambata la Douma.

Subiectul reuniunii de joi a fost "politica agresiva a unor dintre membrii Consiliului", a declarat Vasili Nebenzia.

"Amenintarile sunt o incalcare a Cartei Natiunilor Unite", a adaugat el, subliniind ca o interventie militara occidentala ar fi "foarte periculoasa pentru ca militarii nostri sunt acolo".

Diplomatul rus a mai informat ca tara sa a cerut o reuniune publica a Consiliului de Securitate privind Siria in prezenta secretarului general al ONU, Antonio Guterres. Aceasta ar urma sa aiba loc vineri, potrivit AFP.

Trump s-a gandit mai bine si spune ca nu stie cand va ataca Siria: Poate curand sau... nu ...citeste mai departe despre "Reuniune cu usile inchise a Consiliului de Securitate: Nu putem exclude un razboi SUA-Rusia, a spus ambasadorul rus la ONU" pe Ziare.com

#razboi SUA Rusia ambasador ONU, #reuniune ONU atac Siria , #Stiri International