Republicanii au inasprit sanctiunile impotriva lui Putin si au limitat puterea lui Trump. Ce inseamna pentru Romania?

Miercuri, 26 Iulie 2017, ora 11:19
1200 citiri

Cu 419 voturi pentru, Congresul american a trecut legea care propune noi sanctiuni impotriva Rusiei.

Presedintele Donald Trump are posibilitatea sa-si exercite dreptul de veto, dar asta ar insemna o declaratie de razboi adresata Partidului Republican.

Ultimele doua saptamani au insemnat un punct de cotitura in politica americana cu efecte profunde asupra Romaniei si celorlalte state din vecinatatea Rusiei.

Dupa intalnirea dintre Donald Trump si Vladimir Putin de la Hamburg, in cadrul reuniunii G20, lucrurile au inceput sa se precipite. Toate incercarile lui Donald Trump de a prezenta evenimentul drept o reusita nu au reusit sa stearga imaginea de superficialitate propagata de presedintele american.

Imediat dupa intalnire, Trump a anuntat intr-o serie de mesaje postate pe Twitter ca a cazut de acord cu liderul de la Kremlin sa infiinteze o comisie comuna de analiza si combatere a atacurilor cibernetice.

Acest proiect al liderului de la Casa Alba a avut un ecou atat de negativ in sistemul diplomatiei americane si comunitatii de informatii incat, la cateva ore dupa publicarea mesajelor, Trump a revenit si a anuntat ca renunta la proiect.

"Trump a anuntat ca a agreat cu Putin crearea unei unitati de securitate cibernetica astfel incat atacurile din timpul campaniilor electorale si alte lucruri negative vor fi prevenite. Daca ar fi pus in aplicare acest plan, Donald Trump ar fi lucrat pentru prevenirea atacurilor cibernetice asupra sistemelor electorale occidentale cu cel care a transformat aceste atacuri intr-o arta. Declaratia lui Trump i-a socat atat pe democrati cat si pe republicani. Lindsey Graham, senator republican, a declarat ca este, aproape, cea mai proasta idee pe care a auzit-o vreodata", a scris Yochi Dreazen pentru platforma online Vox.

Melania Trump impreuna cu Donald Trump, in vizita la Paris, incercand sa gaseasca o cale de comunicare cu Uniunea Europeana dupa declaratiile exagerate din campania electorala - Foto: Hepta.ro

Acest entuziasm in a-i oferi lui Putin oportunitati de a pune in inferioritate lumea democratica reprezinta o cheie buna de a intelege in ce termeni a decurs intalnirea dintre cei doi.

Cel mai probabil, Vladimir Putin l-a dominat din toate punctele de vedere pe presedintele american. Acest esec diplomatic american al intalnirii dintre cei doi a produs un cutremur in politica americana. Republicanii s-au trezit din pumni si au decis sa-i limiteze presedintelui drastic atributiile in ce priveste po ...citeste mai departe despre "Republicanii au inasprit sanctiunile impotriva lui Putin si au limitat puterea lui Trump. Ce inseamna pentru Romania?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump Putin lege sanctiuni, #Trump republicani Rusia, #Trump Putin atacuri cibernetice , #Stiri International