Republica Moldova nu va depune cererea de aderare la UE in acest an

Joi, 26 Martie 2015, ora 20:58
1096 citiri
Republica Moldova nu va depune cererea de aderare la UE in acest an
Foto: Arhiva Ziare.com

Republica Moldova nu va depune cerere pentru obtinerea statutului de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeana la summitul Parteneriatului Estic de la Riga, prevazut sa aiba loc la 21-22 mai, a sugerat joi ministrul moldovean de externe, Natalia Gherman, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau din Letonia, Edgars Rinkevics, a carui tara exercita in prezent presedintia semestriala a Consiliului Uniunii Europene, potrivit Jurnal.md.

"Un obiectiv foarte important pentru actualul guvern este pregatirea lansarii negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE. Se are in vedere un obiectiv pentru intreg mandatul. Cererea de aderare pentru obtinerea statutului de candidat nu este un scop in sine. Acesta este un instrument, o etapa care urmareste sa ne pregateasca pentru realizarea obiectivului strategic - lansarea urmatoarei etape a negocierilor de aderare la UE", a declarat Gherman.

"Summit-ul de la Riga este un prilej bun ...citeste mai departe despre "Republica Moldova nu va depune cererea de aderare la UE in acest an" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Moldova aderare UE, #Republica Moldova UE , #Stiri International