Reprezentant rus la NATO: Baza din Romania, provocare serioasa pentru Rusia

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 16:53
618 citiri
Reprezentant rus la NATO: Baza din Romania, provocare serioasa pentru Rusia
Foto: Ria Novosti

Moscova considera ca baza pe care NATO o construieste in Romania este "o provocare serioasa pentru Federatia Rusa", a declarat vineri reprezentantul Rusiei pe langa Alianta Nord-Atlantica, Alexander Grusko.

Grusko a sustinut ca alianta occidentala a incalcat angajamentele luate in tratatul dintre Rusia si NATO, referindu-se in mod special la stabilirea unor baze NATO in Romania, Bulgaria si Polonia, potrivit Ria Novosti.

"Tratatul NATO-Rusia include un angajament foarte clar ca tarile NATO se vor abtine de la stabilirea unor forte militare suplimentare in baze permanente. Baza care este construita acum in Romania, desigur, este o provocare serioasa pentru securitatea Federatiei Ruse, si consideram ca este o incalcare semnificativa a unor angajamente anterioare", a spus reprezentantul Rusiei.

Prezenta militara ...citeste mai departe despre "Reprezentant rus la NATO: Baza din Romania, provocare serioasa pentru Rusia" pe Ziare.com

#Rusia NATO preocupare activitati, #Rusia NATO Marea Neagra Baltica, #RUsia ingrijorata activitati NATO , #Stiri International