Reprezentant al Pentagonului: Romania este un stat-frontiera in fata agresiunii Rusiei

Marti, 24 Octombrie 2017, ora 20:27
1152 citiri
Reprezentant al Pentagonului: Romania este un stat-frontiera in fata agresiunii Rusiei
Foto: Arhiva Pixabay

Romania este un stat-frontiera in fata agresiunii Rusiei, a transmis Tom Goffus, adjunctul asistentului secretarului Apararii.

Acesta a sustinut ca Romania si SUA impartasesc un parteneriat profund si durabil, declarand ca sustine in totalitate mesajul ambasadorului Romaniei, George Maior, potrivit caruia, tara noastra si America vegheaza la Marea Neagra pentru a mentine aceasta zona in siguranta, potrivit unui comunicat de presa al MAE.

In acest context, Goffus a precizat ca Statele Unite isi respecta integral angajamentele de securitate in calitate de partener strategic al tarii noastre.

Acesta a remarcat contributia exceptionala a tarii noastre in cadrul NATO, in parteneriat cu fortele armate ale SUA, eforturile de modernizare ale Armatei Romaniei, precum si sacrificiul exceptional al militarilor romani.

Declaratiile au fost facute luni la receptia organizata la Ambasada Romaniei din Washington D.C., unde a fost sarbatorita Ziua Armatei Romaniei.

Nu este prima data cand oficialii americani lauda relatia cu tara noastra. Ambasadorul american in Romania Hans Klemm a laudat in nenumarate randuri Romania si unele institutii, printre care si DNA. Saptamana trecuta acesta a spus ca in regiunea aceastanu este un aliat al SUA mai puternic decat Romania.

De asemenea, si anul trecut tara noastra a fost laudata de un oficial american. Asistentul secretarului de stat al SUA pentru controlul armelor, Frank Rose, spunea ca Statele Unite nu au avut un partener mai bun decat Romania, in contextul operationalizarii a bazei de la Deveselu.

A.G. ...citeste mai departe despre "Reprezentant al Pentagonului: Romania este un stat-frontiera in fata agresiunii Rusiei" pe Ziare.com

#SUA Romania relatie Rusia, #SUA Romania NATO , #Stiri International