Relatia dintre Rusia si SUA se afla in cel mai tensionat moment din ultimii 43 de ani - oficial de la Kremlin

Sambata, 15 Octombrie 2016, ora 22:00
1095 citiri
Relatia dintre Rusia si SUA se afla in cel mai tensionat moment din ultimii 43 de ani - oficial de la Kremlin
Foto: Arhiva Ziare.com

Relatia dintre Rusia si Statele Unite se afla in cel mai tensionat moment din ultimii 43 de ani, a sustinut ambasadorul Kremlinului la ONU, Vitaly Churkin.

"Cred ca, in general, situatia e foarte dificila. De fapt, nu cred ca a mai fost atat de grava din 1973", adica de la razboiul arabo-israelian, a transmis acesta, citat de Daily Star.

Cu toate acestea, Churkin e de parere ca natiunile colaboreaza chiar bine pe unele planuri, chiar daca in alte domenii exista divergente serioase.

El a vorbit si despre "lungul sir de evenimente" care a determinat escaladarea tensiunilor dintre Rusia si SUA.

"In principiu, e vorba de o lipsa fundamentala de respect si de o lipsa a discutiilor in profunzime", a sustinut Churkin.

Ambasadorul Rusiei la ONU a amintit de decizia NATO de a accepta statele din estul Europei, in ciuda opozitiei Kremlinului. In plus, nici summit-ul din 2008 organizat de Alianta Nord-Atlantica nu a fost pe placul rusilor, pentru ca atunci s-a decis o colaborare ...citeste mai departe despre "Relatia dintre Rusia si SUA se afla in cel mai tensionat moment din ultimii 43 de ani - oficial de la Kremlin" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tensiuni Rusia SUA, #atacuri informatice Rusia SUA , #Stiri International