Reintregirea tarii, marele proiect strategic al Romaniei dupa integrarea in NATO si UE - Interviu

Duminica, 03 Ianuarie 2016, ora 08:00
1216 citiri
Reintregirea tarii, marele proiect strategic al Romaniei dupa integrarea in NATO si UE - Interviu
Foto: Facebook / Constantin Corneanu

Clasa politica romaneasca si societatea civila au obligatia de a sustine si afirma idealul reintregirii tarii prin aducerea acasa a spatiului dintre Prut si Nistru, reintregirea tarii fiind marele proiect strategic al Romaniei dupa integrarea in NATO si UE, afirma istoricul Constantin Corneanu.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, dr. Constantin Corneanu, presedintele Consiliului-Director al Asociatiei Europene de Studii Geopolitice si Strategice "Gheorghe I. Bratianu", vorbeste despre modul in care ar trebui pregatita unirea Romaniei cu Republica Moldova si conditiile in care acest act istoric ar putea avea loc.

Ce se intampla la ora actuala cu Republica Moldova?

Republica Moldova se afla intr-o situatie aproape imposibila din punct de vedere politic si economic. Elitele politice conducatoare de la Chisinau, din interese de grup, racordate si la interese strategice aflate in dezacord cu optiunea pro-europeana a unei importante majoritati a cetatenilor Republicii Moldova, au ...citeste mai departe despre "Reintregirea tarii, marele proiect strategic al Romaniei dupa integrarea in NATO si UE - Interviu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Constantin Corneanu unire Moldova, #unire Romania Moldova , #Stiri International