Reincep violentele in Ucraina? Mai multi soldati au fost ucisi in cele mai sangeroase ciocniri de anul acesta

Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 18:13
5573 citiri
Reincep violentele in Ucraina? Mai multi soldati au fost ucisi in cele mai sangeroase ciocniri de anul acesta
Foto: Ziare.com

Cel putin sapte soldati ucraineni au fost ucisi in ultimele doua zile, intr-o ofensiva a separatistilor prorusi din estul Ucrainei.

Armata ucraineana a transmis, luni, ca ciocnirile din aceste zile sunt cele mai sangeroase din estul tarii, de la mijlocul lunii decembrie incoace, scrie agentia Reuters.

Ciocnirile dintre armata ucraineana si separatistii prorusi coincid cu apelul presedintelui american Donald Trump pentru relatii mai bune cu Moscova, apel care a alarmat Kievul, in timp ce conflictul din regiunea estica ramane nerezolvat.

Rebelii au inceput duminica atacurile asupra pozitiilor guvernamentale in orasul Avdiivka, din apropiere de Donetk. Cinci soldati au fost ucisi si noua au fost raniti in acea zi, in timp ce luni au fost ucisi inca doi si cinci au fost raniti.

In schimb, site-ul separatist DAN a scris, luni, ca bombardamentele trupelor ucrainene au ucis o femeie si au ranit alte trei persoane in orasul Makiivka, la sud de Avdiivka.

Duminica, separatistii au spus ca unul dintre luptatorii sai a fost ucis in timpul bombardamentului ucrainean asupra pozitiilor lor.

Cele doua tabere se acuza reciproc de incalcarea aproape zilnica a unui armistitiu vechi de doi ani.

Incidentele au avut loc in contextul in care presedintele ucrainean Petro Poroshenko urma sa discute luni, la Berlin, cu cancelarul german Angela Merkel, despre starea conflictului.

Aproape 10.000 de oameni au murit de cand au inceput luptele intre trupele ucrainene si rebeli, in luna aprilie 2014. Ucraina si NATO acuza Kremlinul ca sustine rebelii cu trupe si arme, insa rusii neaga acest lucru. ...citeste mai departe despre "Reincep violentele in Ucraina? Mai multi soldati au fost ucisi in cele mai sangeroase ciocniri de anul acesta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#morti conflict Ucraina, #violente estul Ucrainei, #ciocniri estul Ucrainei , #Stiri International