Refugiatii provoaca haos in Ungaria: Mars pe jos pana in Austria, evadari din tabere si proteste

Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 16:18
1048 citiri
Refugiatii provoaca haos in Ungaria: Mars pe jos pana in Austria, evadari din tabere si proteste
Foto: Captura YouTube/Euronews

Numerosi refugiati care pana acum au stat in principala gara din Budapesta au pornit pe jos spre Austria, vineri, dupa ce autoritatile ungare i-au oprit sa plece cu trenurile.

Un fotograf Reuters a povestit ca a vazut sute de imigranti parasind tabara amenajata la gara si pornind la pas catre granita austro-ungara, informeaza Deutsche Welle.

Asta dupa ce, joi dimineata, compania feroviara MAV din Ungaria a suspendat toate cursele din Budapesta catre Europa occidentala.

Criza imigrantilor: Niciun tren nu mai pleaca de la Budapesta spre Occident (Video)

"Cand calatorim in grupuri mici, Politia ne poate prinde, insa impreuna suntem puternici", a declarat un tanar sirian din orasul Alep, care vrea sa ajunga la Viena alaturi de ceilalti imigranti.

Un incident separat a avut loc in acelasi timp la granita Ungariei cu Serbia. Aproximativ 300 de persoane au evadat dintr-o tabara de refugiati din orasul ungar Roszke.

Autoritatile au precizat ca imigrantii s-au impartit in doua ...citeste mai departe despre "Refugiatii provoaca haos in Ungaria: Mars pe jos pana in Austria, evadari din tabere si proteste" pe Ziare.com

#imigranti jos Austria, #imigranti mars Austria, #imigranti evadat Ungaria , #Stiri International