Referendum in Grecia: Seful Opozitiei, Antonis Samaras, a demisionat

Luni, 06 Iulie 2015, ora 00:33
942 citiri
Referendum in Grecia: Seful Opozitiei, Antonis Samaras, a demisionat
Foto: Facebook Samaras

Fostul premier conservator grec, Antonis Samaras, si-a anuntat demisia de la conducerea Partidului Noua Democratie, decizie luata dupa victoria taberei 'Nu' (cea impotriva acordului propus de creditorii internationali) la referendumul convocat de premierul Alexis Tsipras, transmite agentia EFE.

'Poporul a decis in urma unui referendum al diviziunii. Guvernului ii revine acum responsabilitate de a obtine un acord prin care sa se evite scufundarea tarii. Victoria lui 'Nu' va fi interpretata de unii in Europa drept o dorinta de a iesi din zona euro. Fac apel la partenerii nostri europeni sa ajute Grecia sa ramana in zona euro', a spus Samaras in anuntul demisiei sale, el fiind un sustinator deschis al taberei 'Da' la acest referendum.

Fostul premier a subliniat in continuare ca cel mai important lucru acum este sa se ajunga la un acord 'sustenabil' intre guvernul de la Atena si creditorii internationali, sustinand ca, in perioada cat a fost ...citeste mai departe despre "Referendum in Grecia: Seful Opozitiei, Antonis Samaras, a demisionat" pe Ziare.com

#Samaras sef Opozitie Grecia demisie, #referendum Grecia rezultat , #Stiri International