Recorduri de temperatura in Franta

Duminica, 14 Octombrie 2018, ora 14:11
969 citiri
Recorduri de temperatura in Franta
Foto: Arhiva Pixabay

Noi recorduri de temperatura au fost stabilite sambata in Franta, in special cu o valoare de 27,2 grade Celsius inregistrata la Paris, unde nu a mai fost atat de cald in aceasta perioada a anului din 1921, a anuntat un specialist de la Meteo-France.

Mai multe recorduri au fost inregistrate joi si vineri, iar ziua de sambata a adus alte valori ridicate, cu 27,1 grade Celsius la Nancy, 26,9 grade Celsius la Orleans si 26,3 grade Celsius la Calais, a dezvaluit Marion Pirat de la Meteo-France, citat de AFP.

"Dincolo de data de 10 octombrie, nu am inregistrat niciodata temperaturi atat de calde la Nevers, Bordeaux si Nancy", cu valori de 29,44 grade Celsius, 28,8 grade Celsius respectiv 26,5 grade Celsius in cursul zilei de vineri, a adaugat ea.

In medie, temperaturile sunt cu 9-10 grade peste valorile normale sezoniere, cu exceptia regiunilor din jurul Marii Mediterane, unde ele sunt cu 4-5 grade deasupra valorilor normale.

Sosirea unui val de ploi, din vest, ar trebui sa determine o scadere "drastica" a temperaturilor in cursul zilei de duminica. "Insa estul va ramane foarte cald pentru acest anotimp, cu temperaturi cuprinse intre 25 si 26 de grade", a adaugat acelasi meteorolog.

Joia trecuta a fost cea mai calda zi de 11 octombrie din ultimii 70 de ani, "cu o temperatura medie la scala nationala de 18,8% grade Celsius (...) depasind cu mult precedentul record, care era de 17,8 grade Celsius si data din 11 octombrie 1995", potrivit site-ului Meteo-France. ...citeste mai departe despre "Recorduri de temperatura in Franta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#temperaturi record franta , #Stiri International