Recompensă de un milion de dolari australieni pentru informații despre două atentate teroriste comise în urmă cu 40 de ani

Luni, 05 Decembrie 2022, ora 10:21
586 citiri
Recompensă de un milion de dolari australieni pentru informații despre două atentate teroriste comise în urmă cu 40 de ani
Atentatele au avut loc în anul 1982 în Australia FOTO Arhivă

Poliţia australiană a anunţat luni o recompensă de un milion de dolari australieni (646.000 de euro) pentru orice informaţie ce ar permite soluţionarea unui caz încă nerezolvat privind un dublu atentat comis împotriva comunităţii israeliene în 1982, informează AFP.

La 23 decembrie 1982, la consulatul israelian din Sydney s-a produs o explozie, urmată patru ore mai târziu de un atac cu maşină-capcană în subsolul clubului Hakoah, centru social al comunităţii evreieşti din cartierul Bondi.

Poliţia a calificat aceste atentate, care s-au soldat cu mai mulţi răniţi, "primul caz nesoluţionat de terorism" în Australia şi act de "terorism internaţional motivat de naţionalismul palestinian".

În 1983, un bărbat a fost inculpat pentru scurt timp în legătură cu aceste atentate, însă dosarul a fost clasat înainte de începerea procesului.

Mark Walton, care conduce serviciul antiterorist al poliţiei din Noul Wales de Sud, a anunţat că recompensa va fi plătită în bani lichizi, în schimbul oricărei informaţii ce ar putea duce la condamnări penale.

El a precizat că poliţia este încă în căutarea a trei persoane - doi bărbaţi şi o femeie - care, potrivit poliţiei, ar deţine informaţii cruciale.

"Recompensele sunt un instrument important în numeroase strategii de anchetă, în special când ştim că există o reticenţă sau o frică de a furniza informaţii poliţiei", a subliniat el.

"Aceste atacuri sunt încă vii în inima şi spiritul comunităţilor evreieşti, israeliene şi australiene şi nu au fost niciodată uitate de anchetatori", a adăugat el.

Anunţul privind recompensa intervine în momentul deschiderii unei noi anchete asupra acestui dublu atentat. ...citeste mai departe despre "Recompensă de un milion de dolari australieni pentru informații despre două atentate teroriste comise în urmă cu 40 de ani" pe Ziare.com

UE renunță la ancheta care viza o licitație din România. De ce nu mai investighează Comisia firmele chinezești
UE renunță la ancheta care viza o licitație din România. De ce nu mai investighează Comisia firmele chinezești
Comisia Europeană a anunțat luni, 13 mai, că va renunța la o investigație care viza ofertele depuse de doi ofertanți din China pentru un parc fotovoltaic din România, după ce companiile au...
#atentate, #ancheta, #recompensa, #dosar , #Stiri International