Recesiunea mondiala se va sfarsi in doi ani

Joi, 05 Martie 2009, ora 10:13
1774 citiri
Recesiunea mondiala se va sfarsi in doi ani

Cei mai multi dintre consultantii financiari ai lumii sunt de parere ca actuala criza economica se va incheia in urmatorii ani.

Consultantii financiari prevad o lumina, ce-i drept firava, la capatul tunelului actualei crize financiare internationale, potrivit unui studiu publicat de editia online a CNN Money.

Potrivit studiului, peste 85% dintre consultantii financiari sunt de parere ca actuala criza financiara mondiala se va incheia cu siguranta in urmatorii doi ani.

In schimb, restul de 15% dintre consultanti prevad o perioada mai lunga de doi ani pentru incheierea actualei crize. Consultantii financiari care au raspuns studiului manageriaza, in total, active in valoare de peste 300 de miliarde de dolari.

Cand vor renaste bursele internationale?

In timp ce majoritatea respondentilor se asteapta ca recesiunea economica sa se incheie cel tarziu pana in 2010, reabilitarea valorii actiunilor burselor internationale va mai dura o perioada, astfel incat sa se ajunga la nivelul dinaintea prabusirii colosului american Lehman Brothers.

Doar 4% dintre consultantii intervievati au declarat ca se asteapta sa vada portofoliul clientilor lor recuperat pana in decembrie 2009, dupa caderea care a survenit in septembrie 2008.

18% dintre consultanti sunt de parere ca aceasta revenire a valorii portofoliilor clientilor lor se va petrece pana la finalul anului 2010. Alti 32% dintre consultantii financiari chestionati in cadrul studiului sunt de parere ca portofoliile isi vor recapata valoarea abia in decembrie 2011.

In ce investesc consultantii in aceasta perioada?

In ianuarie 2009, 42% dintre consultantii intervievati sustin ca au investit in active cu venituri fixe, comparativ cu un procent de doar 20% dintre consultanti, care au facut acelasi lucru in iulie 2008.

Previziunile consultantilor pentru perioada urmatoare a anului in curs raman la fel de reticente ca si cele facute in legatura cu primele luni ale anului 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#active, #consultanti, #criza, #investitii, #recesiune , #Stiri International