Reactii la nivel inalt dupa semnarea acordului pentru Brexit: Este o tragedie. Un moment grav pentru UE

Duminica, 25 Noiembrie 2018, ora 12:10
1104 citiri

Plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeana este "o tragedie", a declarat duminica presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la sosirea la summitul european de la Bruxelles la care ar urma sa se parafeze acordul iesirii Londrei din blocul comunitar, relateaza AFP si Reuters.

"Este o zi trista. Sa vedem ca o tara ca Marea Britanie - si as face aceeasi remarca in legatura cu toate celelalte - paraseste UE nu este un moment de jubilare, nici de celebrare. Este un moment trist si este o tragedie", a spus el.

Juncker a afirmat ca acordul dintre UE si Marea Britanie este cel mai bun posibil pentru Londra si s-a declarat convins ca parlamentul britanic va ratifica intelegerea.

"Cred ca guvernul britanic va reusi sa obtina sprijinul parlamentului britanic", a subliniat el.

"Este un moment grav pentru UE", a subliniat si presedintele Frantei, Emmanuel Macron, in opinia caruia blocul comunitar "are nevoie de o refondare".

"Acest lucru arata ca UE are o parte fragila" si ca "este perfectibila", a adaugat el, precizand ca acordul cu Londra este unul bun.

Liderii europeni s-au reunit duminica, la Bruxelles, la un summit extraordinar pentru parafarea acordului privind termenii retragerii Regatului Unit din blocul comunitar si a declaratiei politice privind viitoarele relatii dintre UE si Londra. ...citeste mai departe despre "Reactii la nivel inalt dupa semnarea acordului pentru Brexit: Este o tragedie. Un moment grav pentru UE" pe Ziare.com

#reactii Brexit, #acord Brexit, #Macron Brexit , #Stiri International