Reactia lui Barack Obama dupa ce Trump a anuntat ca retrage SUA din Acordul de la Paris

Joi, 01 Iunie 2017, ora 22:54
861 citiri
Reactia lui Barack Obama dupa ce Trump a anuntat ca retrage SUA din Acordul de la Paris
Foto: Arhiva Facebook/Barack Obama

Fostul presedinte american Barack Obama a criticat imediat decizia lui Donald Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice, spunand ca actualul lider de la Casa Alba "respinge viitorul" prin aceasta masura.

"Natiunile care raman in Acordul de la Paris vor fi natiunile care vor culege roadele prin crearea de locuri de munca si in industrii (...) Cred ca Statele Unite ale Americii ar trebui sa conduca plutonul acesta", a precizat Obama intr-o declaratie remisa presei imediat dupa discursul lui Trump de la Casa Alba.

"Dar chiar si in absenta leadershipului americane, chiar daca aceasta administratie se alatura unui numar mic de natiuni care resping viitorul, sunt convins ca statele, orasele si intreprinderile noastre vor interveni si vor face mai mult pentru a deschide calea si a ajuta sa protejam pentru generatiile viitoare singura planeta pe care o avem", adauga Obama, in declaratia citata de The Hill.

Doland Trump a anuntat, joi, ca Statele Unite se vor retrage din Acordul de la Paris, semnat de 195 de tari, aceasta fiind cea mai dura lovitura aplicata politicilor de mediu din epoca Obama si indeplinirea unei promisiuni cheie din campania prezidentiala.

"Pentru a-mi indeplini angajamentul solemn de a proteja America si cetatenii sai, Statele Unite se vor retrage din Acordul de la Paris, dar incepem negocieri fie pentru a reintra in Acordul de la Paris, fie o intelegre complet noua, in baza unor prevedri care sa fie echitabile pentru Statele Unite, afacerile sale, muncitorii sai, poporul sau, contribuabilii sai. Asadar iesim, dar vom incepe sa negociem si vom vedea daca putem sa facem un acord care sa fie corect. Iar daca putem, va fi grozav, iar daca nu putem, bine", a spus Trump, de la Casa Alba, in ropotele de aplauze ale celor prezenti in Gradina Trandafirilor.

Citeste mai multe despre acest subiect:

Acordul de la Paris risca sa rupa familia Trump si administratia de la WashingtonTrump va anunta daca retrage SUA din Acordul de la Paris. Elon Musk si Tim Cook il avertizeaza sa n-o facaDonald Trump e presat din toate partile sa nu retraga SUA din Acordul de la Paris. Ce spun UE, China si Rusia

Scopul Acordului de la Paris era de limitare a incalzirii globale prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon si a altor emisii rezultate din arderea combustibililor fosili. SUA se angajasera sa reduca emisiile de gaze de sera, pana in 2025, cu 26-28 la suta fata de nivelul din 2005.

195 de tari au convenit sa sem ...citeste mai departe despre "Reactia lui Barack Obama dupa ce Trump a anuntat ca retrage SUA din Acordul de la Paris" pe Ziare.com

#Obama Trump Acord Paris , #Stiri International