Reactia dura a Rusiei dupa ce americanii au doborat un avion al armatei siriene

Luni, 19 Iunie 2017, ora 15:47
1240 citiri
Reactia dura a Rusiei dupa ce americanii au doborat un avion al armatei siriene
Foto:Captura/Youtube

Aviatia americana a distrus duminica un avion de vanatoare apartinand armatei siriene in provincia siriana Rakka, o actiune pe care Rusia a condamnat-o luni drept un "act de agresiune" din partea Statelor Unite.

"Este necesar sa consideram acest atac aerian drept o continuare a politicii americane vizand sa neglijeze dreptul international", a apreciat un adjunct al ministrului de Externe, Serghei Riabkov, citat de agenti aoficiala Tass.

"Daca nu este un act de agresiune, atunci ce este?", a subliniat el.

"Daca vreti, este un ajutor dat teroristilor impotriva carora Statele Unite lupta, declarand ca poarta o politica antiterorista", a apreciat Riabkov.

Un avion de vanatoate american a doborat duminica un avion de tip Su-22 apartinand armatei siriene care a bombardat, potrivit Washingtonului, forte sustinute de Statele Unite ce lupta impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic in nordul Siriei.

La randul sau, Damascul a acuzat coalitia ca a dobora acest avion in timp ce efectua "o misiune impotriva gruparii Statul Islamic".

La putin timp dupa ce avionul regimului a fost doborat, confruntari armate au izbucnit - pentru prima data - intre trupe loiale lui Bashar al-Assad si FDS, o alianta arabo-kurda sustinuta de Statele Unite, in provincia Rakka, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului. ...citeste mai departe despre "Reactia dura a Rusiei dupa ce americanii au doborat un avion al armatei siriene" pe Ziare.com

#aviatia SUA doborat avion, #avion armata Siria Rakka , #Stiri International