RBS risca sa se confrunte cu o criza interna

Joi, 03 Decembrie 2009, ora 14:02
1176 citiri
RBS risca sa se confrunte cu o criza interna

RBS risca sa se confrunte cu o criza interna, in contextul in care guvernul britanic si-ar putea exercita dreptul de veto in cazul primelor importante acordate conducerii bancii, dupa ce avocatii RBS i-au sfatuit pe directori sa demisioneze in cazul in care considera necesar, relateaza AFP, preluat de NewsIn.

Potrivit cotidianului Times, ministrul de finante, Alistair Darling, si-ar putea exercita dreptul de veto asupra pachetului de prime in valoare de 1,5 miliarde lire (1,65 miliarde euro) pe care il va propune banca, controlata de guvern, daca bonusurile din acest an sunt proportionale cu cele de anul trecut, in raport cu profiturile.

Times a relatat ca Darling va respinge orice propunere ce depaseste pachetul de un miliard lire de anul trecut.

"Nu ne asteptam la majorari semnificative ale primelor, iar majoritatea oamenilor vad o crestere de 50% ca fiind importanta", a declarat o sursa din cadrul Ministerului de Finante, citata de publicatia britanica.

Avocatii RBS au sfatuit, insa, conducerea sa demisioneze, a anuntat Times, citandu-l pe Ronnie Fox, presedintele Fox Lawyers.

"Daca esti pus in pozitia de a nu-ti mai putea desfasura activitatea pentru care esti platit, atunci nu vad cum iti mai poti pastra functia in administratie. Recomand, in acest caz consiliului administrativ sa demisioneze", a declarat avocatul.

Din cauza crizei financiare, guvernul a injectat fonduri in banca, preluand o participatie de 70% din RBS.

Detinerea statului va creste in curand la 84%.

Grupul a anuntat ca unele aspecte ale acordului incheiat pentru primirea de ajutoare financiare sunt "foarte restrictive" si ca modul in care va reactiona guvernul la propunerile de prime ar putea afecta "capacitatea RBS de a atrage si de a pastra manageri de top si alti angajati importanti, plasand grupul intr-o pozitie dezavantajoasa". 

 

#bonusuri, #criza, #rbs, #restrictii , #Stiri International