Războiul din Ucraina, ziua 120. Sprijin britanic în deminarea coastelor Mării Negre / Îndemnul ministrului ucrainean de Externe către statele african LIVE TEXT

Joi, 23 Iunie 2022, ora 21:25
198 citiri
Războiul din Ucraina, ziua 120. Sprijin britanic în deminarea coastelor Mării Negre / Îndemnul ministrului ucrainean de Externe către statele african LIVE TEXT
Războiul din Ucraina, ziua 120 FOTO Facebook / Volodimir Zelenski

În cea de-a 120-a zi a războiului din Ucraina, ocupanții ruși renunță la scopul principal de a ajunge la granița administrativă a regiunii Lugansk. În ultima zi, inamicul a reușit să captureze două așezări în direcția Severodonețk.

UPDATE 22.38 Oficialii britanici susțin că ar fi dispuși să ajute la deminarea coastei ucrainene a Mării Negre pentru a elibera proviziile de cereale.

UPDATE 21.23 Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba îndeamnă joi ţările africane ”să fie alături de Ucraina”, a cărei invazie de către armata rusă, la sfârşitul lui februarie, alimentează temeri cu privire la riscul unei grave crize alimentare mondiale în Africa.

UPDATE 18.12 Președintele Chinei, Xi Jinping, a criticat deschis, joi, sancțiunile impuse de Occident Rusiei după declanșarea războiului din Ucraina și a cerut țărilor din grupul BRICS să lucreze pentru ”egalitate şi dreptate” în lume.

UPDATE 18.09 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a criticat joi, 23 iunie, Israelul, într-un discurs prin videoconferinţă în faţa studenţilor Universităţii ebraice din Ierusalim, și i-a reproșat că nu a impus sancţiuni împotriva Rusiei.

UPDATE 18.06 Autoritățile din orașul Irpin au inaugurat un complex inedit pentru zeci de locuitori care au rămas fără adăpost. Orașul Irpin din regiunea Kiev a fost bombardat intens încă din primele zile ale războiului, majoritatea caselor fiind distruse.

UPDATE 17.55 Autoritățile din orașul Irpin au inaugurat un complex inedit pentru zeci de locuitori care au rămas fără adăpost. Peste 20 de familii locuiesc în vagoane de tren, pe calea ferată.

UPDATE 17.02 Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a îndemnat joi, 23 iunie, ţările membre BRICS să coopereze împotriva ”acţiunilor egoiste” ale Occidentului, în contextul unor sancțiuni fără precedent impuse Rusiei din cauza invaziei şi Războiului din Ucraina.

UPDATE 16.53 Vicepremierul rus Marat Khusnullin a anunțat că uzina de oțel Azovstal, din orașul-port ucrainean capturat Mariupol, va fi înlocuită fie cu un parc industrial, fie cu o zonă de agrement.

UPDATE 16.16 Ministrul ucrainean al Apărării Oleksiï Reznikov anunţă joi, 23 iunie, sosirea în Ucraina a unor lansatoare de rachetă de tip HIMARS, care consolidează arsenalul militar ar armatei ucrainene împotriva invaziei Rusiei.

UPDATE 13.25 O alertă aeriană din cauza bombardamentelor forțelor ruse a f ...citeste mai departe despre "Războiul din Ucraina, ziua 120. Sprijin britanic în deminarea coastelor Mării Negre / Îndemnul ministrului ucrainean de Externe către statele african LIVE TEXT" pe Ziare.com

#razboi Ucraina, #LIVE Text, #Severodonetk , #Stiri International