Ciudatul caz al celor 10 nave de război trimise de Rusia în Marea Neagră. De ce au plecat subit din portul Novorossiisk

Sambata, 14 Ianuarie 2023, ora 22:24
500 citiri
Ciudatul caz al celor 10 nave de război trimise de Rusia în Marea Neagră. De ce au plecat subit din portul Novorossiisk

Ministerul Apărării din Marea Britanie semnalează în analiza zilnică asupra războiului din Ucraina că cel puțin 10 nave ale Flotei ruse de la Marea Neagră au părăsit brusc baza Novorossiisk, aflată la 150 de kilometri de Strâmtoarea Kerci, pe data de 11 ianuarie.

Potrivit informării, având în vedere tipul și numărul de nave care au ieșit pe mare în același timp, ar fi vorba, cel mai probabil, despre o dispersare a flotei, ca răspuns la o amenințare specifică la adresa bazei pe care ar fi identificat-o Rusia.

Londra mai notează că este puțin probabil ca desfășurarea să reprezinte pregătiri pentru lansări de rachete de croazieră de pe mare. În plus, este foarte puțin probabil ca flota să se pregătească pentru operațiuni de asalt amfibie, a mai adăugat Ministerul britanic al Apărării. Flota rusă a Mării Negre rămâne în mare parte ținută pe loc de amenințările percepute ca provenind din partea Ucrainei și continuă să prioritizeze protecția forțelor în detrimentul operațiunilor ofensive sau de patrulare, se mai arată în evaluarea britanicilor.

Explicația platformei Navalnews

Conform platformei Navalnews.com, în dimineața zilei de 11 ianuarie, mai multe submarine și nave de luptă ale Flotei ruse din Marea Neagră au părăsit simultan Baza Navală din Novorossiisk și au ieșit pe mare. Acest lucru este extrem de neobișnuit și poate indica operațiuni în curs de desfășurare.

Între navele de luptă care au părăsit portul Novorossiisk se află și nava de desant Petr Morgunov din clasa Ivan Gren a Flotei ruse de Nord, care este cea mai mare navă de acest tip aflată în prezent în Marea Neagră. De asemenea, sursele Navalnews au semnalat ieșirea pe mare a tuturor celor trei submarine Proiect 636.3 din clasa Improved Kilo aflate în bază, dar și a altor nave de luptă.

În urma exodului navelor și submarinelor Baza Navală Novorossiisk a rămas atât de goală, cum nu a mai fost de multe luni. În ultima perioadă, nava de desant Petr Morgunov a transportat provizii din Rusia continentală către Sevastopol, ca urmare a atacului ucrainean din 08 octombrie 2022 asupra podului peste Strâmtoarea Kerci. Deși Rusia a reușit în mare măsură repararea acestuia, podul rămâne cu o capacitate limitată de transport. Astfel, navele de desant ale Forțelor Navale ruse sunt puse în mișcare pentru diverse transporturi.

Cu toate acestea, prezența submarinelor pe mare suge ...citeste mai departe despre "Ciudatul caz al celor 10 nave de război trimise de Rusia în Marea Neagră. De ce au plecat subit din portul Novorossiisk" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#razboi, #Ucraina, #Rusia, #invazie, #disclocare, #nave, #port, #novorossiisk, #Marea Neagra , #Stiri International