Razboi total in Siria: Peste 90% din loviturile Rusiei nu au vizat Statul Islamic sau al-Qaida

Joi, 08 Octombrie 2015, ora 07:08
721 citiri

Americanii sustin ca aproape toate loviturile aeriene ale Rusiei in Siria nu au vizat Statul Islamic si nici grupari afiliate al-Qaida, ci organizatii armate siriene moderate care lupta impotriva regimului presedintelui Bashar al Assad.

"Peste 90% din loviturile lor aeriene la care am asistat nu au fost contra Statului Islamic sau teroristilor afiliati al-Qaida. In mare parte au fost contra gruparilor din Opozitie", a sustinut miercuri purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, John Kirby, citat de The Guardian.

" (Loviturile Rusiei - n.red.) au fost in mare parte impotriva gruparilor de opozitie care doresc un viitor mai bun pentru Siria si nu vor sa vada ca regimul Assad ramane la putere", a adaugat oficialul de la Washington.

A fost pentru prima data cand autoritatile americane au oferit cifre legate de impactul loviturilor aeriene ruse in tara sfasiata de razboi, arata sursa citata.

Washingtonul, care sprijina opozitia siriana moderata, a sustinut in mod constant ...citeste mai departe despre "Razboi total in Siria: Peste 90% din loviturile Rusiei nu au vizat Statul Islamic sau al-Qaida" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Siria bombardamente Rusia rebeli, #SUA raiduri aeriene Rusia Siria , #Stiri International