Razboi cu Statul Islamic: SUA si aliati europeni pregatesc o interventie militara in Libia

Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 22:13
999 citiri

Statele Unite si aliati precum Marea Britanie, Franta si Italia ar putea interveni militar, in cateva saptamani, impotriva militantilor retelei teroriste Stat Islamic stabiliti pe teritoriul Libiei, tara aflata in anarhie dupa inlaturarea regimului Muammar Kadhafi.

Potrivit cotidianului The New York Times, Departamentul american al Apararii a intensificat operatiunile pentru colectarea de informatii despre pozitiile teroriste din Libia, in contextul in care Administratia Barack Obama ar vrea sa deschida un nou front impotriva organizatiei fundamentaliste sunnite, dupa interventiile militare in Irak si Siria.

Oficiali din cadrul Administratiei SUA citati de NYT au declarat ca operatiunile militare in Libia ar putea incepe in cateva saptamani, cu sprijinul unor aliati europeni precum Marea Britanie, Franta si Italia.

Statul Islamic planuieste noi atacuri in Europa, in stilul fortelor speciale

In Libia domneste anarhia dupa inlaturarea regimului Muammar Kadhafi, in 2011. ...citeste mai departe despre "Razboi cu Statul Islamic: SUA si aliati europeni pregatesc o interventie militara in Libia" pe Ziare.com

#SUA razboi Libia Stat Islamic , #Stiri International