Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rata somajului din SUA, la fel de mare ca in Marea Criza din '30

Rata somajului din SUA, la fel de mare ca in Marea Criza din '30

Rata somajului din Statele Unite ar fi de 19,1%, in apropiere de nivelul din timpul Marii Depresiuni, daca se calculeaza dupa metodologia ce era utilizata acum 80 de ani, potrivit Shadowstats.com, relateaza Reuters. 

Potrivit datelor oficiale ale Departamentului Muncii din SUA, rata somajului a ajuns in februarie la un nivel maxim al ultimilor 25 de ani, de 8,1%.


Cu toate acestea, John Williams de la Shadowstats considera ca schimbarile de masuratori implementate in decursul vremii fac imposibila o comparatie intre nivelul actual al somajului si cel din timpul Marii Depresiuni, cand rata somajului a ajuns la 25%.


"Aceasta ar fi cele mai buna estimare a mea a unei rate care sa fie comparabila cu cea din timpul Marii Depresiuni", a spus Williams, referitor la nivelul de 19,1%.


Cu toate acestea, Williams observa ca nivelul din timpul Marii Depresiuni ar putea fi subestimat, pentru ca exclude sectorul agricol, intr-un moment in care acesta reprezenta inca mai mult de un sfert din economia Statelor Unite. 


 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1900 ori
Citeste mai multe desprenivel rata somaj sua