Raspunsul Rusiei la sistemul antiracheta din Romania - un nou submarin nuclear?

Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 19:50
740 citiri

Rusia intentioneaza sa construiasca un submarin fara echipaj dotat cu rachete nucleare, in cadrul masurilor de contracarare a sistemelor antiracheta instalate de NATO in Romania si Polonia, arata documente militare ruse obtinute de presa.

Potrivit unui document discutat zilele trecute la o reuniune militara la care a fost prezent inclusiv presedintele Vladimir Putin, armata rusa lucreaza la Sistemul oceanic multirol Status-6, arata Business Insider.

Proiectul consta in construirea unui submarin fara echipaj care sa poata efectua bombardamente nucleare in zone de coasta.

"Sistemul va avea rolul de a distruge componente importante ale inamicilor in zone de coasta, generand daune inacceptabile pe teritoriul unei tari prin crearea unor zone de contaminare radioactiva care sa faca imposibile pe termen lung activitati militare, economice sau de alt gen", precizeaza documentul postat pe un blog al armatei ruse.

Submarinul teleghidat, la care armata rusa lucreaza de trei ani, ar ...citeste mai departe despre "Raspunsul Rusiei la sistemul antiracheta din Romania - un nou submarin nuclear?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia scut antiracheta, #rusia submarin nuclear , #Stiri International