Raport: State precum Rusia sau China e posibil sa se fi amestecat in votul pentru Brexit

Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 09:33
2735 citiri
Raport: State precum Rusia sau China e posibil sa se fi amestecat in votul pentru Brexit
Foto: Parlamentul britanic

Parlamentarii britanici se arata ingrijorati ca mai multe tari, asa cum sunt Rusia si China, e posibil sa se fi amestecat in votul de la referendumul din vara, legat de Brexit.

Un raport al unei comisii parlamentare britanice arata ca atacuri cibernetice din afara tarii au fost lansate asupra site-ului unde britanicii se inregistrau pentru a vota la referendumul legat de iesirea din UE, informeaza The Guardian.

Autoritatile britanice au fost nevoite sa prelungeasca termenul-limita pentru inregistrarea votantilor la referend, dupa ce site-ul guvernamental a cazut, pe 7 iunie, cu 100 de minute inainte de terminarea dead-line-ului perioadei de inscriere, aminteste sursa.

Atunci, Guvernul de la Londra a transmis ca website-ul a cazut in urma unei cresteri fara precedent a solicitarilor.

Raportul Comisiei pentru administratie publica si probleme constitutionale din Camera Comunelor (PACAC) nu nominalizeaza direct Rusia si China, insa mentioneaza faptul ca aceste tari s-au folosit in trecut de atacuri cibernetice ce au la baza "intelegerea psihologiei in masa si exploatarea slabiciunilor unor persoane".

Atacurile din vara ar fi fost de tipul DDOS, folosindu-se o retea de computere infectate, mai mentioneaza sursa.

Concluzia raportului vine dupa ce Rusia a fost acuzata in nenumarate randuri ca a incercat sa influenteze alegerile din SUA si, mai nou, Franta, si nu se va materializa in niciun fel, insa, arata Comisia, e "vital sa fie invatate lectii, pentru voturile viitoare". ...citeste mai departe despre "Raport: State precum Rusia sau China e posibil sa se fi amestecat in votul pentru Brexit" pe Ziare.com

#Rusia China amestec vot Brexit, #Rusia China atacuri cibernetice site referendum, #amestec vot Brexit Rusia raport , #Stiri International